Vihdin kunnan kouluissa luotetaan leviteannostelijaan – yhteistyö Foodduckin kanssa jatkunut jo vuosia

Vihdin kouluissa leipäpöydät ja -linjastot ovat jo vuosia olleet esimerkki sujuvammasta, siistimmästä ja ympäristöystävällisemmästä kouluruokailusta. FOODDUCK®-leviteannostelijat ovat olleet oppilaiden arjessa mukana helpottamassa ruokailuhetkiä ja tukemassa kestävämpiä valintoja. Yhteistyö kunnan kanssa on ollut alusta asti innostavaa ja antoisaa.

Vihdissä kouluruokailu on suunniteltu huolella yhteistyössä koulujen oppilaskuntien ja päiväkotien edustajien kanssa. Tavoitteena on tarjota maukasta ja ravitsevaa ruokaa, joka noudattaa ravitsemussuosituksia, kouluruokadiplomin tavoitteita ja tukee makuaakkosten mukaista ruokakasvatusta. Samalla kouluruokailu nähdään tärkeänä yhteisenä hetkenä – tilaisuutena kohdata, vaihtaa kuulumisia ja hengähtää yhdessä. Ruokailuhetken sujuvuus, siisteys ja viihtyisyys vaikuttavat siihen, millaisena oppilaat kokevat koko ruokailukokemuksen. Juuri siksi yksityiskohdilla, kuten leviteannostelijalla, voi olla suuri merkitys.

Foodduck on saanut olla osa Vihdin kouluruokailua jo useiden vuosien ajan, ja yhteistyö kunnan kanssa on ollut paitsi toimivaa, myös aidosti merkityksellistä. Leviteannostelijat ovat tuoneet mukanaan käytännön hyötyjä, mutta ennen kaikkea ne viestivät arvovalinnoista: kestävyyttä, vastuullisuutta ja välittämistä. Meille Foodduckilla yhteistyö Vihdin kaltaisten vastuullisten toimijoiden kanssa tekee työstä merkityksellistä ja kannustaa jatkamaan kehitystyötä entistä parempien ratkaisujen parissa.

Iloista ja innokasta opiskelua sekä rentoja ruokahetkiä – leviteannostelija käytössä Etelä Nummelan koulukeskuksessa

Vihdin koulujen ruokailutiloissa panostetaan viihtyvyyteen ja ruokailukokemukseen kokonaisuutena. Leviteannostelija istuu tähän tavoitteeseen erinomaisesti – se ei ole pelkkä laite, vaan osa ruokailun elämyksellisyyttä. Monelle oppilaalle tuttu ankka tuo hymyn huulille päivittäin 9 koulussa ja yhdessä päiväkodissa. 

Etelä Nummelan koulu on yksi kunnan kouluista, joissa leviteannostelija on käytössä. Vasta valmistunut koulu on kuin rakennettu puista FOODDUCK® mobile pro -mallia varten – niin hyvin leviteannostelija sopii tämän kauniin koulun ympäristöön! Koulun arjessa nämä tutut leviteannostelijat ovat löytäneet paikkansa osana sujuvaa ruokailua, ja oppilaat ottavat ne vastaan ilolla. Kahden ankan ansiosta levitettä on aina helposti saatavilla myös vilkkaimpina aikoina. 

Käytännön hyötyjä ja sujuvaa yhteistyötä

Vihdin kunnan ruokapalvelupäällikkö Satu Rautamäki on ollut tyytyväinen leviteannostelijoihin ja niiden tuomiin hyötyihin. Laitteiden vuokraus on osoittautunut helpoksi ja vaivattomaksi ratkaisuksi. Foodduckin puolelta on huolehdittu, että asiakas saa tarpeisiinsa sopivan ja kustannustehokkaan laitteen – ja että laitteet pysyvät aina hyvässä kunnossa kiireen keskellä. Rautamäki antaa erityiskiitokset vuorovaikutteisesta ja sujuvasta yhteistyöstä, joka tukee koulujen arkea parhaalla mahdollisella tavalla.

Leviteannostelijan tuomat käytännön hyödyt näkyvät keittiössä asti. Etelä-Nummelan koulun keittiössä työskenteleviltä on saatu erinomaista palautetta: levitepussin vaihto sujuu vaivattomasti, vaikka koulussa olisi vilinää ja ruokailijoita runsaasti. Laite toimii luotettavasti, pitää leipäpäydät siisteinä ja auttaa samalla vähentämään pakkausjätettä sekä ruokahävikkiä. Koululla vieraillessa nousee lopulta esiin myös yksi kehityskohde – ja se saa suupielet kääntymään leveään hymyyn:

“Oppilasmäärän kasvaessa tänne olisi tervetullut yksi ankka lisää.” -Etelä Nummelan koulun henkilökunta

Leviteannostelija osoittaa ympäristöasioiden ja kestävän kehityksen huomioimista

Monet arjen ympäristöteot ovat mahdollisia toteuttaa keittiöissä ja ruokapöydissä. Keinoja ympäristöystävälliseen ruokailuun on monia: suosimalla lähituotettuja elintarvikkeita, lisäämällä kasviperäisiä vaihtoehtoja – ja mikä tärkeintä – välttämällä ruokahävikkiä.

Vihdin kunnalle leviteannostelijat ovat konkreettinen tapa huomioida ympäristö ja edistää kestävän kehityksen tavoitteita arjen ruokailussa. Laitteiden ansiosta levitehukka vähenee merkittävästi, pakkausjätettä syntyy vain murto-osa ja hygieniataso paranee – kaikki tärkeitä asioita vastuullisessa ruokapalvelussa. Kestävä ruokailu syntyy pienistä valinnoista, jotka yhdessä muodostavat suuren vaikutuksen.