Sibbobarnen vet: Ankan är skojig

Mer än tusen Sibboelever tar sitt pålägg ur FOODDUCK® doseraren i skolmatsalen. Fem lågstadier har totalt sju apparater i bruk. Barnens åsikt är klar: ankan är rolig.

Matserveringschef Birgit Mäkilä berättar att kunderna är nöjda, och personalen uppskattar den förbättrade hygienen. ”Personer med celiaki kan ta pålägget ur samma apparat som alla andra, de behöver inga skilda askar. Avfallsmängden och påläggssvinnet har minskat. Matköerna går snabbare framåt”, tillägger Birgit om apparatens fördelar.

Birgit var bland de första att se fördelarna med FOODDUCK påläggsdoseraren. Hon såg en tidningsartikel om apparaten, letade efter tilläggsinformation på nätet och kontaktade verkställande direktör Timo Sorsavirta. Våren 2015 blev Sibbo pilotkund. Sedan hösten 2015 har apparaterna varit i bruk i fem lågstadieskolor, och flera ska skaffas. En ny högstadie- och gymnasiebyggnad är under byggnad i Sibbo. Matsalen i den nya skolbyggnaden, som dagligen ska servera mat till omkring 700 elever, kommer sannolikt att utrustas med FOODDUCK påläggsdoserare. Birgit tycker att FOODDUCK utöver för skolvärlden dessutom är mycket lämplig för t.ex. personalrestauranger.

Birgit har en lång erfarenhet i branschen, och hon tycker det är viktigt med innovationer och förnyelse: ”Jag uppskattar högt nya inhemska innovationer i matserveringsbranschen. Jag var mycket gärna pilotkund för att testa apparaten och ge feedback. Produktutvecklingen avancerar allra bäst på detta sätt.”