FOODDUCK® underlättar brådskan i Pajulahti motionscentrum
Restaurang Kanresta i Pajulahti motionscentrum har varit kund hos Foodduck redan i ett par år. Intresset för påläggsdoseraren väcktes när kökschef Sauli Sillanmäki stötte på Foodduck på ett flertal mässor inom köksbranschen.
Betydande förbättringar
Påläggsdoseraren FOODDUCK® mobile började användas i motionscentrumet i november 2018. Sedan dess har ankan lovordats för sina ekologiska och hygieniska egenskaper som bidragit till en allmän förbättring av hygienen och miljövänligheten i motionscentrumet. Rusningen kring brödbordet har minskat, liksom brödsvinnet och mängden plastavfall.
”Kunderna rör sig snabbare från serveringslinjen till bordet, när serveringen av pålägg inte längre får kunderna att hopa sig kring brödbordet. Det här har hjälpt oss mycket, eftersom vi har ett stort antal kunder. Även svinnet har minskat, även om det förstås inte har försvunnit helt, vilket är normalt.”
Sauli Sillanmäki
Kökschef, Kanresta Oy
Tack vare påläggsdoseraren har kundnöjdheten kring brödbordet förbättrats, och särskilt barn och unga gillar FOODDUCK®-apparaten. Betjäningen av kunder som följer en specialdiet har även i viss mån underlättats: ”Vi har kunnat lämna bort margarin för specialdieter, eftersom påläggsdoserarens margarin passar även dem. Förstås är traditionellt smör fortfarande populärt och vi behöver även servera det”, berättar Sauli.
Dessutom har kunderna varit uppriktigt intresserade av apparaten och dess ursprung. Många matgäster har överraskats av att det handlar om en finsk, inhemskt tillverkad fyndig uppfinning, som har beviljats Nyckelflaggan-märket.
Från små utmaningar till framgång
Erfarenheterna av påläggsdoseraren är i det stora hela goda, förutom några utmaningar i slutet av 2018 när påläggspåsarna tidvis var av sämre kvalitet och det uppstod förseningar i påläggens leveranstider. Materialutmaningarna är nu historia och man behöver inte längre frukta bristfälliga förpackningar, eftersom de aktuella förpackningarna är gjorda av ett hållbart material – tack vare Foodducks utvecklingsarbete. Påläggens leveranstid har även förkortats och man kan nu lita på att få sin beställning inom 1–3 dagar. Efter utmaningarna i början har kökspersonalen varit mycket nöjd med apparaten, eftersom den är till stor hjälp i brådskan.
Coronapandemin har även förändrat kökspersonalens egen verksamhet och man följer noga anvisningarna i köket. I restaurang Kanresta betyder det här i praktiken att man portionerar eller förpackar kundens mat färdigt. Även den grundläggande hygiennivån har höjts, eftersom man inte vill ta några risker med kundernas hälsa eller med affärsverksamheten. Kanresta vill ge sina kunder budskapet att det är tryggt att äta i restaurangen även i undantagsförhållanden.
Omväxlande kundkrets i det officiella träningscentrumet för OS-grenar
Pajulahti motionscentrum och restaurang Kanresta håller öppet årets alla dagar och FOODDUCK®-påläggsdoseraren serverar pålägg till en mycket omväxlande kundkrets. En dag kan 150 personer besöka restaurangen och en annan 1 500, beroende på säsong, evenemang och förhandsbokningar. Antalet matgäster växlar alltså ordentligt från dag till dag, vilket innebär en utmaning för kökspersonalen. Matgästerna utgörs till exempel av olika idrottare och idrottsgrupper, föreningar, skolklasser, utbildningsgrupper, studerande, lägerdeltagare, rehabiliteringsgrupper för äldre och andra fritidsbesökare.
”Restaurang Kanresta i Pajulahti motionscentrum är ett intressant och unikt ställe jämfört med våra typiska kunder. Vad gäller Foodducks kännedom når vi en mycket bred kundkrets, vilket är väldigt roligt.”
Timo Sorsavirta
CEO, Foodduck Oy
”Jag tycker att alla ställen med ett stort antal kunder borde skaffa en påläggsdoserare. Om man redan använder apparaten Maitonovo lönar det sig absolut att ha en påläggsdoserare. Först funderade jag om den höjer kostnaderna eftersom man betalar hyra för den, men åtminstone hos oss lönar den sig och brödsvinnet har minskat. Och det bästa är att måltiderna har blivit mycket smidigare!” avslutar Kanrestas kökschef Sauli.