Sujuvaa arkea ja selvää säästöä Kangasalla

FOODDUCK® -leviteannostelijat ovat tärkeä osa ruokailujen sujuvaa ja ekologista arkea Kangasalan kouluissa. 

Kangasala on yksi historian ensimmäisiä kuntia, jossa otettiin käyttöön hygieeniset ja ekologiset FOODDUCK® -leviteannostelijat. Kangasalan kunnan ja Foodduckin yhteistyö alkoi jo vuonna 2016 kun mukaan käyttökokeiluun lähti 5 koulua. 

Vuosien varrella ankat ovat saavuttaneet suuren suosion. Kangasalla ne ovat olleet arkea jo pitkään, ja tällä hetkellä leviteannostelijat ovat käytössä useissa kouluissa eri puolilla kaupunkia. Laite on osoittautunut edukseen hyvin erilaisissa kohteissa – se on palvellut yhtä sujuvasti vilkkaissa kouluruokaloissa kuin kaupunginsairaalassa. Monipuolisuutensa ansiosta FOODDUCK® sopii erilaisiin tarpeisiin ja tiloihin, joissa arvostetaan hygieniaa, helppoutta ja sujuvaa arkea.

Kangasalan kaupunginsairaalan osastojen ruoanjakelussa on käytössä uusinta teknologiaa

Keväällä 2020 Kangasalan kaupunginsairaalassa otettiin pilottikäyttöön ensimmäinen sairaalakäyttöön suunniteltu FOODDUCK®-leviteannostelija. Pienikokoinen FOODDUCK lille kulkee tarjoilukärryssä mukana aamupalalla, lounaalla ja päivällisellä annostellen levitteen hygieenisesti ja ympäristöystävällisesti potilaille. Laite helpottaa jakelutyötä, parantaa hygieniaa ja tuo hyötyjä monesta näkökulmasta. Esimerkiksi pienpakkauksia on monesti vaikea saada auki, ja niistä syntyy hävikkiä sekä turhaa muovijätettä.

”Meille kaupunginsairaalassa FOODDUCK® on tuonut helpotusta hektiseen arkeen. Se on hygieeninen, hävikkiä ei synny ja annoskoko on aina tasalaatuinen. FOODDUCK®-leviteannostelija kulkee näppärästi ruoanjaossa mukana pienen kokonsa ansiosta, ja se on helppo puhdistaa ja ladata.”, kertoo palvelutyöntekijä Riikka Lehto.

”Taustalla on monivuotinen yhteistyö Kangasalan kaupungin kanssa. Laitteet ovat olleet kouluissa käytössä jo useita vuosia, joten meille syntyi yhteinen ajatus siitä, että laite voisi tulla käyttöön myös kaupunginsairaalan ruoanjakeluun. Arvostamme valtavasti Kangasalan kaupungin ennakkoluulottomuutta ja halua lähteä mukaan kokeilemaan uutta innovaatiota myös sairaalaympäristössä”, kertoo Timo Sorsavirta, Foodduck Oy:n toimitusjohtaja.

Leviteannostelija tuo säästöä ja pienentää hävikkiä

Kangasalalla leviteannostelija on tuonut merkittäviä etuja päivittäisiin ruokailuihin. Ennen leviterasioista ja annosnapeista syntyi runsaasti muovi- ja alumiinijätettä. Nyt FOODDUCK®-laitteen myötä pakkausjätteen määrä on huomattavasti pienempi, ja levitteet saadaan käytettyä tarkemmin hyödyksi. Tyhjät levitepussit vievät vain vähän tilaa ja on helppo laittaa sellaisenaan muovikeräykseen. Kierrätys on tehty erityisen helpoksi, sillä pakkauksissa ei ole lainkaan alumiinia – toisin kuin perinteisissä leviterasioissa ja annosnapeissa.

Suomalainen tuote viehättää

Kangasalla arvostetaan sitä, että sekä leviteannostelija että käytettävä levite ovat kotimaisia. FOODDUCK®-leviteannostelijassa käytettävä margariini on Sydänmerkki-tuote ja vastaa kouluruokasuosituksia. 

Kotimainen levite on saavuttanut suurta suosiota asiakkaiden keskuudessa – sitä pidetään paitsi terveellisenä myös vastuullisena vaihtoehtona. Paikallinen tuotanto ja suomalaiset raaka-aineet mielletään monesti jopa osaksi lähiruokaa, mikä vahvistaa valinnan merkitystä sekä ympäristön että kansallisen elintarviketuotannon näkökulmasta.

Esineiden internet tuo uusia mahdollisuuksia

FOODDUCK®-annostelijat hyödyntävät modernia IoT-teknologiaa, joka mahdollistaa esimerkiksi levitteen kulutuksen seuraamisen reaaliajassa, ohjelmapäivitysten tekemisen tai annoskoon optimoinnin etäyhteyden avulla. Laite kerää dataa käytöstä ja oppii näkemään, milloin tarvitaan lisää tuotetta. Foodduckilla nämä huippunykyaikaiset ratkaisut nähdään tärkeänä osana asiakkaiden arjen helpottamista.