Uudet FOODDUCK® mobile -laitteet tuovat sujuvuutta ruokalinjastoon

Foodduck / Uudet FOODDUCK® mobile -laitteet tuovat sujuvuutta ruokalinjastoon

Uudet FOODDUCK® mobile -laitteet tuovat sujuvuutta ruokalinjastoon

Kauhajoen yhteiskoulun keskuskeittiöllä käy päivittäin 650–700 ruokailijaa, ja levitteiden voitelemiseen käytetty aika hidasti aikaisemmin paljon ruokalinjastojen sujuvuutta. Linjastot jakaantuvat kahdelle eri leipäpöydälle, jotka ajoittain tukkeutuivat levitteiden voitelijoista. Nyt on tilanteeseen tullut selkeä muutos uusien FOODDUCK® mobile -laitteiden myötä.

”Kuulin leviteannostelijan käytön helppoudesta keskisuomalaiselta kaveriltani, joka suositteli minulle annostelijan hankkimista. Hän kertoi, että linjaston sujuvuus parani kertaheitolla, kun ruokailijat eivät jää enää voitelemaan leipää linjastolle, vaan leipä voidellaan omalla paikalla. Siitä se ajatus sitten lähti, että meidänkin pitää tällainen laite saada”, kertoo ravitsemistyönjohtaja Riikka Mäntynen.

PIENI JA HELPPOKÄYTTÖINEN FOODDUCK® MOBILE –LEVITEANNOSTELIJA
Aikaa Kauhajoen koululla jää nyt ihan eri tavalla muuhunkin kuin leviterasioiden vaihtamiseen, ja siitä iloitaan. Riikan mukaan palaute on ollut pelkästään positiivista, ja oppilaat ovat innokkaasti valokuvanneet ankkaa, joten se on muuttanut ja piristänyt heidänkin arkeaan.

Uusi laite vaatii totuttelua, mutta Riikka on erityisen tyytyväinen FOODDUCK® mobile-laitteen pieneen kokoon ja käytön helppouteen. ”Se on juuri sopivan kokoinen meidän tiloihimme ja erittäin käyttäjäystävällinen – leipä alle vain ja sieltä se rasva tulee.”

ALLERGIA- JA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN VAIHTOEHTO
Kauhajoella ollaan kaikin puolin kiinnostuneita kestävää kehitystä edistävästä toiminnasta, mikä näkyy myös päivittäisissä toimintatavoissa. Ruokapalvelupäällikkö Terttu Majamäki kertoo, että ruoka- ja pakkausjätteen määrää pyritään vähentämään, ja FOODDUCK® mobile-laitteen käyttöönotto isossa keskuskeittiössä on hyvä esimerkki tästä.

”Pyrimme huomioimaan kestävän kehityksen periaatteita sekä suunnittelu- että toteutusvaiheessa. Opastamme asiakkaitamme toimintamme kautta ja järjestämällä esimerkiksi teemaviikkoja aiheesta.”
Terttu Majamäki, Ruokapalvelupäällikkö

Riikan mukaan positiivista on myös se, että keliaakikot voivat käyttää samaa laitetta eikä erillisiä kokonaan leviterasioita ja annospakkauksia tarvita. ”Lisäksi roskaa tulee nyt myös huomattavasti vähemmän. Ennen meillä meni 8 – 10 rasiaa päivässä ja nyt noin kolme rasvapussia. Sämpyläpäivänä eron huomaa erityisen hyvin, kun rasioita meni ennen noin 20 ja nyt menee kuusi pussia.”

Riikka suosittelee laitetta myös muille sitä harkitseville: ”Ilman muuta kannattaa ottaa käyttöön, erityisesti isommissa paikoissa. Erityisenä plussana pidän sitä, että gluteenitonta ruokavaliotakin noudattavat voivat turvallisesti käyttää annostelijaa.”