Oppilaiden mielestä FOODDUCK® on ilmastoteko

Foodduck / Oppilaiden mielestä FOODDUCK® on ilmastoteko

Oppilaiden mielestä FOODDUCK® on ilmastoteko

Hankasalmen kunnassa on vähennetty muovijätettä FOODDUCK®-leviteannostelijoilla, jotka ovat herättäneet sekä keittiöhenkilökunnan että oppilaiden kiinnostuksen. Kuuhankaveden koulukeskuksen ravintola otti ensimmäisenä leviteannostelijat käyttöön tämän vuoden huhtikuussa. Kunnan toiseen kohteeseen, Niemisjärven koululle annostelija saapui viime viikolla.

Kuuhankaveden koulukeskuksen ravintolassa käytettiin aiemmin margariinirasioita, kunnes niistä syntyvää muovijätettä haluttiin välttää. FOODDUCK-leviteannostelijaa käytettäessä muovijätettä syntyy vain 1/10 perinteisiin rasioihin verrattuna. Lisäksi ympäristöystävällisessä pakkauksessa ei käytetä lainkaan alumiinia.

”Meillä on todella hyvä kokemus FOODDUCK-leviteannostelijasta, joka on tuonut meille sujuvuutta linjastoon. Nuoret ovat ympäristötietoisia ja ovat olleet mukana alullepanijana hankinnassa. Kuuhankavedellä oppilaskunta on jopa nähnyt leviteannostelijan ilmastotekona”, Hankasalmen kunnan siivous- ja ravitsemistyönjohtaja Lea Pakarinen kertoo.