Svalövin ankkakokeilusta hyviä kokemuksia

Foodduck / Svalövin ankkakokeilusta hyviä kokemuksia

Svalövin ankkakokeilusta hyviä kokemuksia

Svalövin kunnan Heleneborgsskolan oli yksi ensimmäisistä Ruotsin kohteista, jossa otettiin käyttöön hygieeninen ja ekologinen FOODDUCK® leviteannostelija vuonna 2019. Nyt ankkoja on käytössä jo kouluissa ja päiväkodeissa eri puolilla Ruotsia.

Heleneborgsskolan sijaitsee Svalövin keskustassa, ja koulu toimii alueen muiden koulujen ja kolmen päiväkodin keskuskeittiönä. Ruokapalvelujohto yhdessä koulun kanssa halusi ensin kokeilla kuukauden pilotointijaksolla annostelijan hyötyjä tässä noin 360 ruokailijan koulussa.

Vastaanotto käyttöönottopäivänä oli mitä mainioin. Lapset olivat innoissaan ja kovin uteliaita uudesta ”voikoneesta”. Osa oli kuullut jo huhua uudistuksesta, ja onnistuneen ensitutustumisen jälkeen ilo sekä hymy lasten kasvoilla olivat aitoja.

Testijakso oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut ja kokemukset käytöstä positiivisia. Sen jälkeen Foodduck ja Svalövin kunta sopivat yhteistyön jatkamisesta. Keittöhenkilökunta koki, että annostelija on erittäin käytännöllinen ja hygieeninen ja mikä tärkeintä – se vähentää huomattavasti sotkua leipäpöydässä. Laite sopii heille mainiosti, sillä se levittää iloa lapsille ja puhtaat leipäpöydät ovat ruokailujen pelastus.

Paljon siistimpää ja hygieenisempää nyt Foodduckin kanssa! ” 

 Maria Randau 
Keittiöpäällikkö, Svalövin kunta

Kompakti laite on helppo sijoittaa

Ankka otettiin käyttöön myös Svalövin toisessa koulussa, Billeshögskolanissa. Molemmissa kouluissa on käytössä FOODDUCK® mobile -laitemalli. Tämä malli on oppilaitoskäytössä suosituin, ja siitä on saatavilla sekä verkkovirralla toimiva että akkukäyttöinen vaihtoehto.

Myös Billeshögskolan on ollut tyytyväinen päätökseen ottaa leviteannostelija käyttöön ruokailujen sujuvoittamiseksi. Ankka on ollut niin lasten kuin opettajienkin suosiossa, ja hygienia on parantunut huomattavasti. On hienoa, kun kaikki voivat käyttää samaa laitetta hygieniasta tinkimättä. FOODDUCK®-annostelijaan ja levitteeseen ei missään käytön vaiheessa tarvitse koskea käsin, sillä laitteen liiketunnistin tunnistaa liikkeen ja tiputtaa levitteen leivän päälle automaattisesti.

Paremman hygienian lisäksi FOODDUCK®-leviteannostelijan etuja on se, että pakkaus- ja levitehävikkiä tulee vain murto-osa aiempaan verrattuna. Laitteessa käytettävien levitepussien valmistuksessa tarvitaan huomattavasti vähemmän muovia, vain 10 % perinteisestä leviterasioiden pakkausmateriaalista. Turhasta muovista luopuminen tukee myös Svalövin kunnan kestävän kehityksen tavoitteita.

Leviteannostelijoiden avulla ruokailusta tulee sujuvampaa, sillä jonottaminen vähenee. Ennen moni jäi voitelemaan leipäänsä linjastolle, kun nyt voitelu tapahtuu vasta ruokapöydässä omalla veitsellä ja ruuhka leipäpöydän äärellä on entistä vähäisempää.