FOODDUCK® tuo iloa ruokailuun Asikkalassa

Foodduck / FOODDUCK® tuo iloa ruokailuun Asikkalassa

FOODDUCK® tuo iloa ruokailuun Asikkalassa

Tuoteperheemme uusin tulokas, FOODDUCK® lille -leviteannostelija otettiin käyttöön Peuhiksen päiväkodissa Asikkalassa vuoden 2020 alussa. Taustalla on Foodduckin parin vuoden yhteistyö Asikkalan kunnan kanssa. Anianpellon koulussa ja Vääksyn yhteiskoulussa otettiin ensimmäisenä Asikkalassa leviteannostelijat käyttöön vuonna 2018. Ankkalaitteista ja niiden helppokäyttöisyydestä pidettiin kovasti, joten Asikkalan tukipalvelut päätti tuoda ympäristöystävällisen ja hygieenisen innovaation myös Peuhiksen päiväkotiin. Nyt leviteannostelijoita löytyy Asikkalasta kolmesta eri kohteesta.

Peuhiksen päiväkodin Virpin ravintolassa ruokailee noin 70 nälkäistä lasta kolmesti päivässä. Virpin ravintola on hauska konsepti, joka kehitettiin lasten iloksi. Laite sopiikin hyvin päiväkotiravintolan viihtyisään tunnelmaan.

 

Peuhiksen päiväkodissa ollaan luovia: lapsille on tehty oma parkkipaikka, johon menopelit voi parkkeerata ruokailun ajaksi. Parkkeeraussäännöt tulevat siis jo nuorella iällä lapsille tutuiksi siinä missä nykytekniikkakin.

 

FOODDUCK® lille soveltuu kokonsa puolesta erinomaisesti päiväkoteihin: laite on pieni ja lasten on helppo käyttää sitä. Lapset ovat uteliaita ja oppivat nopeasti annostelijan käytön pienen ohjeistuksen jälkeen – leipä vain laitteen alle ja laite annostelee levitteen automaattisesti ja turvallisesti pienelle ruokailijalle. Tämän jälkeen matka jatkuu kohti ruokapöytää, jossa leipä voidellaan iloisen kokemuksen jälkeen.

”Kyllä, leviteannostelijasta tulevat hauskat pienet ”rasvanokat” ovat selvästi innostaneet lapsia syömään enemmän leipää”, kertoo Peuhiksen päiväkodin yhdistelmätyöntekijä Virpi Kallioinen. ”Entistä nuoremmat lapset haluavat nyt itse opetella voitelemaan leivän, ihan vain päästäkseen käyttämään laitetta, ja sehän on hieno asia”, jatkaa Virpi.

Lapsia ei tunnetusti pieni sotku haittaa, mutta siisteys leipäpöydässä helpottaa huomattavasti henkilökunnan toimintaa. Pikkuiset tahmatassut ovat tuttu näky monessa päiväkodissa, mutta eivät täällä. Sotkuiset leviterasiat ja -veitset ovat nyt historiaa Peuhiksessa FOODDUCK®-laitteen ansiosta ja leipäpöytä on siisti ja kutsuva. Tukipalvelupäällikkö Minna Pettinen pitää leviteannostelijan käyttöönottoa päiväkodissa myös hienona askeleena kouluvalmiuden opettelussa.

”Anianpellon alakouluun siirryttäessä Peuhiksen lapset ovat jo todellisia kouluruokailun osaajia. Laitteen hyvä käyttöhygienia antaa päiväkotimaailmassa myös parhaimman mahdollisen hyödyn riskien hallintaan. Nyt koronatilanteessa se on mahdollistanut normaalin toiminnan ruokailussa, toisin kuin paikoissa, joissa on leviterasiat yhteiskäytössä. Näissä paikoissa on jouduttu siirtymään annospakattuihin levitteisiin tai keskitetysti voitelemaan leivät valmiiksi. Kaiken kaikkiaan olemme todella tyytyväisiä”, kertoo Minna.

 

Oppilaitosruokailussa vauhtia riittää ja liike linjastoilla on valtaisaa

Vääksyn yhteiskoulun kahdessa ruokasalissa on käytössä kolme FOODDUCK® mobile -leviteannostelijaa. Siellä ruokailee päivittäin noin 750 henkilöä. Ruokailijamäärän kasvaessa hygienian merkitys ja tarjoilun sujuvuus korostuvat entisestään.

Myös näissä suurissa yksiköissä voidaan FOODDUCK®-annostelijan avulla tarjoilla levitteitä hygieenisesti leipäpöydissä ja ruokailulinjastoilla. Monipuolisesta mallistosta löytyy vaihtoehtoja kulloiseenkin tila- ja sijoitteluratkaisuun. Laitteen käyttö linjastossa on nopeaa eikä jonoja synny enää entiseen tapaan, kun ruokailijat eivät jää rasioiden ääreen tekemään levitystyötä.