Salossa ollaan hygieenisen annostelun edelläkävijöitä

Foodduck / Salossa ollaan hygieenisen annostelun edelläkävijöitä

Salossa ollaan hygieenisen annostelun edelläkävijöitä

Salon kaupungintalolla juhlistettiin kaupungin ja Foodduckin viisivuotista yhteistyötä upean Kahvila-ravintola Kaneliomenan ilmeeseen sopivalla kromisella kylmälaitteellisella annostelijalla.

Salo otti aikoinaan ensimmäisenä kaupunkina maailmassa käyttöön FOODDUCK®-leviteannostelijat. Laitteita pilotoitiin keväällä 2015, ja syksyllä niiden käyttö aloitettiin neljässä eri koulussa sekä kaupungintalon upeassa Kaneliomena-ravintolassa. Laitteen tuoma helppous ja hygieenisyys sekä hävikin väheneminen ovat olleet merkittäviä parannuksia verrattuna aikaan ennen leviteannostelijoita.

 

 

 

 

Aloite johti positiivisiin kokemuksiin ja pitkäaikaiseen yhteistyöhön

Aloite FOODDUCK®-kokeiluun tuli Toijan koulun rehtorilta Risto Hemmilältä. Hän oli usein miettinyt, että kouluravintolan levitepöydän pitäisi olla siistimpi. Leviterasiat ovat melkoisia pöpöpesiä, kun niihin päätyy runsaasti leivänmuruja, ja yli sata lasta käyttää samoja veitsiä – myös flunssakaudella. Kun Hemmilä kuuli FOODDUCK®-leviteannostelijasta, se kuulosti heti ratkaisulta leipäpöydän haasteisiin.

”Laite toimii hyvin linjastolla, ja ruokajono etenee aiempaa nopeammin. Lapset ovat positiivisen uteliaita ja oppivat käytön hetkessä”, kertoo Hemmilä. Etuja on tullut myös terveyskasvatuksen näkökulmasta. ”Monilla lapsilla oli tapana ottaa aivan liikaa levitettä leivälleen. Nyt laite annostelee jokaiselle oikean määrän levitettä. Tämä on mainiota terveyskasvatusta käytännössä”, Risto Hemmilä kiittää.

”Iloitsen Foodduckin vastuullisuudesta, sen ollen näin osa Salon kaupungin strategiaa ja tulevaisuutta, kertoo ravitsemis- ja puhtaanapitopäällikkö Anu Sorvari-Happonen.

”Saamme olla ylpeitä, että lähdimme rohkeasti mukaan ensimmäisten joukossa Foodduckin menestystarinaan, tarinaan suomalaisesta huippuosaamisesta ja innovaatiosta”, Salon kaupungintalon Kahvila-ravintola Kaneliomenan työntekijä Sari Tammi lisää.

 

Laitemäärä kasvanut vuosi vuodelta

Tänä päivänä laitteita on käytössä Salossa seitsemän eri koulun oppilaitosruokailuissa sekä kaupungintalon asiakasravintolassa Kaneliomenassa. Joukossa on monen kokoisia yksiköitä, joista Armfeltin koulu on suurin koulu. Siellä ruokailee päivittäin jopa 1500 oppilasta ja vauhtia riittää. Linjastot on varustettu kaikkiaan kuudella annostelijalla. Levitteiden tarjoilu on helpottunut hygieenisten leviteannostelijoiden ansiosta ja hävikin sekä muovin käytön vähentäminen tukee kaupungin kestävän kehityksen tavoitteita.

FOODDUCK®-annostelijan tuoma hygieenisyys on korostunut nyt korona-aikana. Asiakaskohteita on tullut vuosien varrella lisää ja uusimpana tulokkaana joukkoon liittyi Moision koulu, jossa annostelijat otettiin käyttöön maaliskuussa 2021 keskellä tilannetta, jolloin kaikkialla korostetaan sanaa hygienia.

Foodduckin toimitusjohtaja Timo Sorsavirta kiittää salolaisten pioneerihenkeä ja Salon kaupungin ennakkoluulottomuutta ottaa käyttöön uusia käytänteitä: ”Yhteistyö Salon kanssa tulee aina olemaan asia, joka on merkityksellinen yrityksemme historiassa. Kerromme monesti myös ulkomailla, että Salo oli ensimmäinen asiakkaamme. Tämä herättää aina positiivista keskustelua, sillä Salo tunnetaan maailmalla Nokiasta ja korkeasta teknologiasta. Tämän vuoksi on erityisen hienoa kertoa, että myös älykkäiden ankkojemme ensilento alkoi Salosta.”  

”Saimme pilotointivaiheessa arvokasta palautetta tuotteen viimeistelyyn ja käytännön käyttökokemukseen aidoista tilanteista. Nyt varsinaisen käytön aikana on ollut hienoa nähdä, kuinka hyvin FOODDUCK on istunut niin koululaisten kuin kaupungintalon asiakkaiden käyttöön”, Sorsavirta kiteyttää.