FOODDUCK® Forssassa

Foodduck / FOODDUCK® Forssassa

FOODDUCK® Forssassa

Forssan ammatti-instituutin opiskelijaravintola palvelee päivittäin noin 350 lounastajaa. Linjastoille ilmestyi vuoden 2016 alussa FOODDUCK-leviteannostelijat, jotka korvasivat 400 gramman leviterasiat. Käyttö on sujunut hyvin: ”Nuoriso on sinut tekniikan kanssa”, toteaa ruokapalveluesimies Sari Tallbacka.

Sari kokee laitteen suurimpana etuna sen, että se on helpottanut henkilökunnan työkuormaa: ”Aikaa vapautuu muuhun, kun linjasto pysyy siistinä eikä tarvitse käydä vaihtamassa leviterasioita ja lattialle pudonneita veitsiä.”

Forssan ammatti-instituutissa opiskellaan muun muassa hotelli-, ravintola- ja catering-alaa. Opettajakunnassa onkin ammattilaisia, jotka seuraavat näköalapaikalta alan uusia tuulia. Yksi heistä on matkailu- ja ravitsemusalan opettaja Anu Teppo, joka sai idean FOODDUCK-annostelijoiden hankkimiseen.

Anu vastaa myös oppilaitoksen kestävän kehityksen asioista. Kestävä kehitys on yksi oppilaitoksen arvoista, ja laitteen ympäristöystävällisyys herätti Anun kiinnostuksen. Hän kertoo, että laitteen pussipakkauksen ansiosta jätteen määrä vähenee selvästi verrattuna leviterasioiden käyttöön. ”Myös jätteen lajitteluun laite toi helpotuksen. Ennen oli muistettava lajitella rasioiden alumiinikansi erikseen metallikierrätykseen ja rasiat energiajätteeseen.

”Nyt alumiinijätettä ei tule linjastosta lainkaan.”
– Anu Teppo, matkailu- ja ravitsemusalan opettaja

Myös levitehävikki vähenee, koska FOODDUCK-levitepakkausten sisältö saadaan käytettyä kokonaisuudessaan. Pussipakkaukseen mahdollisesti jäävä levite voidaan hyödyntää ruuanvalmistuksessa toisin kuin perinteisiin rasioihin jäänyt, tarjoilun aikana esillä ollut ja leivänmuruja sisältävä levite.

”Helpotusta ravintolan arkeen tuo myös se, ettei keliaakikoille tarvitse varustaa erillisiä leviterasioita, vaan kaikki asiakkaat voivat ottaa levitteet FOODDUCK-annostelijasta”, lisää Anu.