Helppoutta arkeen Uudenkaupungin kouluissa

Foodduck / Helppoutta arkeen Uudenkaupungin kouluissa

Helppoutta arkeen Uudenkaupungin kouluissa

Pohitullin koulu oli Uudessakaupungissa ensimmäinen kohde, jossa FOODDUCK®-leviteannostelijat otettiin käyttöön vuonna 2019. Hyvien kokemusten perusteella ympäristöystävällisten annostelijoiden käyttöä laajennettiin vuoden 2020 alussa myös muihin Uudenkaupungin kouluihin. Nyt annostelijoita on käytössä kaikkiaan kahdeksassa kaupungin koulussa ja levitteenä tarjoillaan uutta, kotimaista FOODDUCK® Margariinia.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että yhteistyömme Uudenkaupungin kanssa laajeni merkittävästi. Ympäristöystävällisyyden merkitys kasvaa päivä päivältä, ja leviteannostelijamme on yksi askel oikeaan suuntaan: levitehävikin ja jätteen määrät vähenevät, ja myös materiaaleja käytetään taloudellisesti”,

– Timo Sorsavirta
CEO, Foodduck Oy

Sekä lasten että aikuisten kokemukset laitteista olivat Pohitullissa hyviä. Noin 400 päivittäisen ruokailijan koulussa leviteannostelijat tuovat helppoutta ja hygieniaa arkeen sekä pitävät tarjoilun siistinä ja houkuttelevana. Testauksen yhteisiä tavoitteita oli levitesäästö, ja tämä toteutui: FOODDUCK®-annostelijoiden avulla koulussa säästettiin 500 kiloa levitettä vuodessa. Pohitullin kokemusten pohjalta innovatiivisen ja kaupungin kestävän kehityksen tavoitteisiin sopivan ratkaisun käyttöä haluttiin laajentaa myös muihin kohteisiin.

”Kokemukset automaattisista annostelijoista olivat niin positiivisia, että päätimme hankkia annostelijoita muihinkin Uudenkaupungin kouluihin.”

Helvi Hyrynsalmi
Ruoka- ja puhdistuspalvelupäällikkö

 

Viikaisten koululla ruokaillaan isolla porukalla

Viikaisten koulussa otettiin käyttöön FOODDUCK® mobile -leviteannostelijat. Koulu on Uudenkaupungin suurin: ruokailijoita on päivittäin lähes 500. Annostelijoiden käyttö sujuvoittaa ruokailuja huomattavasti.

Monille nuorille laitteiden saapuminen tuli yllätyksenä – positiivisena sellaisena. ”Mitä! Onko meillekin tullut nämä ankkalaitteet!”, ”Siistii!”, ”Wau, tämä on kätevä!”, kommentoivat oppilaat. Laitteet saivat aikaan paljon innostusta. Innokkaimmat hakivat lisää leipää, jotta pääsivät testailemaan laitetta useampaan kertaan. Osalle laitteet olivat entuudestaan tuttuja, esimerkiksi Pohitullista tai muista kouluista. Osa oli myös kuullut laitteesta kavereilta. Nuorten lisäksi myös opettajat ja keittiöhenkilökunta innostuivat uusista älykkäistä leviteannostelijoista.

”Foodduck on helppokäyttöinen ja hygieeninen laite. Oppilaat ovat olleet todella tyytyväisiä!” 

– Elina Vuoriaho
Keittiöpalvelut

”Foodduck on hygieeninen ja siisti käyttäjille sekä vähentää jätteen määrää huomattavasti.”

– Leena Heikkilä
Ruokapalveluesimies

”Foodduck on helppo ja siisti käyttää – myös lapset tykkäävät!”

– Merja Lehti
Ruokapalveluohjaaja

 

FOODDUCK tarjoaa ratkaisun levitehukkaan ja -hävikkiin

Viikaisten koulussa levite jaeltiin ennen annosnappeina. Ruokailijat ottivat niitä monesti liikaa, jolloin osa jäi käyttämättä. Lisäksi avattuihin nappeihin jäi helposti hukkalevitettä.

Leviteannostelija annostelee säädetyn määrän levitettä leivälle, jolloin hukan lisäksi myös hävikki on pienempää. Halutun annoskoon säätäminen älykkäisiin laitteisiin onnistuu jopa etänä. Noin 4 grammaa levitettä näkkileivälle on asiakkaillamme käytetyin annoskoko, ja aina on toki mahdollista ottaa useampikin annos, jos yksi ei riitä.

FOODDUCK®-leviteannostelijoiden levitepussista riittää levitettä noin 200 ruokailijalle, ja sen vaihto on helppoa. Kun laitteita on sopiva määrä, vaihtoja tulee ruokailun aikana enintään 1–2. Jos pakkaus ei kulu kokonaan eikä käytössä ole jäähdytetty laitemalli, voi pakkauksen säilyttää yön yli jääkaapissa ja asentaa laitteeseen seuraavana päivänä uudelleen. Vajaan pussin voi käyttää turvallisesti myös ruoan valmistukseen, sillä vain laitteen konepestävä suutinosa on ollut kosketuksissa levitteeseen. Näin muuten hukkaan menevä tuote saadaan käännettyä takaisin arvotuotteeksi, mikä ei ole mahdollista, jos käytetään avonaisia leviterasioita.

 

Lokalahden koululla ruokaillaan pienemmällä porukalla

Lokalahden koululla otettiin käyttöön FOODDUCK® lille -leviteannostelija. Lille on tuoteperheemme uusin ja pienin jäsen. Laite soveltuu kokonsa puolesta esimerkiksi pieniin kouluihin ja päiväkoteihin. Lokalahden koulu on pieni kyläkoulu, jossa päivittäinen ruokailijamäärä on alle 100, joten laite sopii koululle mainiosti.

Käyttöönottopäivänä Foodduckin edustaja on aina opastamassa laitteen käyttöä henkilökunnalle ja ruokailijoille. Leviteannostelijat otettiin positiivisin mielin vastaan tässäkin koulussa. Ensimmäistä ja kolmatta luokkaa käyvät siskokset tulivat vielä koulun pihalla juttelemaan Foodduck-työntekijälle ja totesivat, että ”Tämä on niin kiva ankkalaite, kiitos!”. Siskokset olivat menossa mummolaan koulupäivän päätteeksi – ei liene epäilystäkään, mitkä olivat päivän kuumimmat puheenaiheet. Kun saavutamme tällaisia reaktioita, koemme, että olemme asiakaspalvelukokemuksen polttopisteessä tuomassa mieleenpainuvia hetkiä ruokailuun ja iloa käyttäjille.