Blog

Foodduck / Ruotsi  / JÄMÄKISA on käynnissä!

JÄMÄKISA on käynnissä!

JÄMÄKISA on kouluille ja päiväkodeille suunnattu valtakunnallinen kilpailu, jossa lapset ja nuoret pääsevät kertomaan, miten jätemäärää voisi Suomessa tai jopa maailman mittakaavassa vähentää. Monien uusiutumattomien luonnonvarojen saatavuus vähenee ja käytämme niitä kestämättömästi. Maailma tarvitsee kipeästi uusia ratkaisuja, joilla saamme luonnonvarojen kulutuksen kestävälle tasolle.

JÄMÄKISA on Foodduck Oy:n ja sen yhteistyökumppaneiden ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomen ja OKKA-säätiön organisoima ideakilpailu. Lapset ja nuoret saavat vapaat kädet suunnitella ryhmätyönä idean, toimintamallin, tuotteen tai palvelun, jonka avulla voidaan tehokkaasti ja helposti edistää resurssiviisautta sekä etsiä jätemäärää vähentäviä ratkaisuja yksittäisessä kodissa, koulussa tai päiväkodissa. Ratkaisut voivat kohdistua Suomeen tai koko maailmaan. Kilpailutyö voi olla esimerkiksi kirjallinen raportti, valokuvaesitys, video, kuvataidetyö, pienoismalli, rakennelma tai laite.

JÄMÄKISA-idean takana on ekologisen leviteannostelijan kehittänyt Foodduck Oy. FOODDUCK®-leviteannostelija on Suomessa kehitetty ja valmistettu innovaatio. ”Haluamme nostaa esiin Suomea innovaatioiden ja yrittäjyyden maana. Lapsissamme ja nuorissamme kytee valtava kansainvälinen potentiaali. Uskomme, että JÄMÄKISAN kautta saamme tästä esimakua. Kilpailu kannustaa osallistujia rohkeuteen ja innovatiivisuuteen. Mahdottomastakin voi tulla mahdollista!” sanoo Foodduck Oy:n toimitusjohtaja Timo Sorsavirta.

Kansainvälisen ympäristökasvatusta edistävän Vihreä lippu -ohjelman taustalla toimiva FEE Suomi lähti JÄMÄKISA-ideakilpailuun mukaan, sillä kilpailu tarjoaa Vihreä lippu -ohjelman osallistujille oivan tavan käsitellä jäteteemaa innostavasti luovan projektin muodossa. ”JÄMÄKISAN avulla haluamme innostaa kouluja, päiväkoteja, kerhoja sekä ammatillisia oppilaitoksia luovuuteen, projektimaiseen oppimiseen ja uusien, kestävämpien toimintamallien kehittämiseen”, taustoittaa järjestökoordinaattori Iitu Kiminki FEE Suomesta.

Kilpailussa tärkeää on lopputuloksen ohella oppimisprosessi, jonka tuloksena kilpailutyö syntyy. Kisan kautta koulut ja päiväkodit voivat toteuttaa monialaisen oppimiskokonaisuuden ja kannustaa luoviin oppimistapoihin, jotka edistävät opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien laaja-alaisen osaamisen ja ilmiölähtöisten oppimiskokonaisuuksien toteutumista.

”Resurssiviisaus ja siirtyminen kiertotalouteen ovat ihmiskunnan kohtalonkysymyksiä ja samalla keskeisiä tulevaisuuden kansalais- ja työelämätaitoja. Haluamme olla mukana toteuttamassa JÄMÄKISAA ja sen myötä nostamassa esiin tätä tärkeätä teemaa sekä luovuutta, innovaatioita ja tulevaisuusajattelua päiväkotien ja koulujen opetuksessa ja arjessa”, kertoo suunnittelupäällikkö Erkka Laininen OKKA-säätiöstä.

Yhteistyökumppaneina JÄMÄKISASSA ovat myös Suomalaisen Työn Liitto ja Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus.

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.jamakisa.fi ja kannusta myös muita ideoimaan vihreämpää ja kestävämpää tulevaisuutta! Pääpalkinto on 1000 euron stipendi. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet työt palkitaan 500 euron stipendeillä. Kilpailuaikaa on 15.4.2018 saakka.

Lataa tiedote

www.jamakisa.fi

#JÄMÄKISA