Blog

Foodduck / Englanti  / Foodduck valittiin Kiertotalouden kiinnostavimpien joukkoon

Foodduck valittiin Kiertotalouden kiinnostavimpien joukkoon

Automaatiolla ruokahävikkiä ja muovijätettä vastaan – Foodduck valittiin Kiertotalouden kiinnostavimpien joukkoon

FOODDUCK®-leviteannostelijoita markkinoiva ja myyvä Foodduck Oy valittiin 16.5.2019 Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle. FOODDUCK® vähentää levite- ja pakkausjätettä merkittävästi. Myös yrityksen liiketoimintamalli, laitteiden vuokraus sopii yhteen kiertotalouden periaatteiden kanssa. Vuonna 2015 julkistettu FOODDUCK® on löytänyt paikkansa leipäpöydistä sekä ruokaloiden ja ravintoloiden linjastoilta kautta maan, esimerkiksi sadoissa kouluissa etelästä pohjoiseen. FOODDUCK®-laitteita on käytössä myös Ruotsissa.

 

Sitra haastaa Kiertotalouden kiinnostavimmat -listallaan suomalaisyritykset vastaamaan muuttuvan maailman tarpeisiin. Listan koonnut Sitran kiertotaloustiimi on arvioinut kunkin yrityksen toimintamallin kiinnostavuuden kiertotalouden näkökulmasta sen mielenkiintoisuuden, vaikuttavuuden, liiketoiminnan sekä ratkaisun skaalattavuuden mukaan. Lista koottiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 ja sille lisättiin nyt tiukoilla kriteereillä 29 uutta yritystä. Yhteensä yrityksiä on nyt 124. Sitra haluaa esitellä inspiroivia esimerkkejä, jotta kaikki suomalaiset yritykset voisivat siirtyä kiertotalouteen ensimmäisten joukossa maailmassa.

 

”On hienoa, että Sitra on valinnut meidät kiertotalouden kiinnostavimpien yritysten joukkoon. Kiertotalouden ja kestävän kehityksen periaatteet ovat ohjanneet liiketoimintaamme alusta alkaen. Tämä valinta vahvistaa näkemystämme siitä, että teemme asioita, joista on hyötyä yhteiskunnalle ja ympäristölle”, toteaa Foodduck Oy:n toimitusjohtaja Timo Sorsavirta.

 

Innovatiivinen FOODDUCK®-tuotevalikoima tarjoaa uuden, älykkään tavan tarjoilla voi-kasvisöljylevitteitä, margariineja ja muita levitteitä esimerkiksi kouluruokailussa, lounasravintoloissa ja hotellien aamiaispöydissä. FOODDUCK® annostelee levitteen automaattisesti leipäviipaleelle, ja kukin ravintola voi määrittää annoskoon asiakkailleen sopivaksi. Laitteessa käytettävän levitepakkauksen valmistukseen tarvitaan vain 10 prosenttia muovia saman levitemäärän sisältäviin rasioihin verrattuna, joten muovijätettä syntyy huomattavasti vähemmän. Laite myös puristaa pakkauksen täysin tyhjäksi ja minimoi levitehävikin. Näin Foodduckin asiakkaat säästävät niin leviteostoissa kuin jätehuollon kustannuksissa. FOODDUCK®-leviteannostelijoiden avulla leipäpöydät pysyvät siisteinä ja asiointi nopeutuu. FOODDUCK® parantaa myös levitepöydän hygieniaa ja tuo apua keliaakikoille, koska levitteeseen ei koskaan pääse leivänmuruja.

 

Kiertotaloudessa yritykset luovat tuotteille lisäarvoa palveluilla ja älykkyydellä. Arvon suurin lisäys voi syntyä muun muassa tuotteiden huollosta, uudelleenkäytöstä ja -valmistuksesta sekä käyttöasteen maksimoinnista. Foodduckin liiketoimintamalli, laitteiden vuokraus, tukee kiertotalouden periaatteita: Foodduck vuokraa laitteita asiakkaiden käyttöön kuukausisopimuksella ja vastaa laitteiden huollosta koko niiden elinkaaren ajan. Laitteet rakennetaan kestäviksi, ja niitä voidaan päivittää ja kunnostaa tarpeen mukaan. Laitteissa hyödynnetään IoT-teknologiaa, jonka avulla voidaan kerätä kulutusdataa esimerkiksi levitteen tilausvälin suunnittelun sekä huollon tueksi.

 

 

Sitra

Lataa tiedote

Kiertotalouden kiinnostavimmat

 

 

Lisätiedot:

Timo Sorsavirta

toimitusjohtaja, Foodduck Oy

050 414 0004

timo.sorsavirta@foodduck.fi

 

Foodduck

Foodduck Oy on suomalainen vuonna 2012 perustettu yritys. Foodduck Oy on edelläkävijä ravintoloiden asiakaspalvelutiloissa ja ammattikeittiöissä käytettävien rasvojen, tuorejuustojen ja muiden levitteiden automaattisissa annosteluratkaisuissa. FOODDUCK®- leviteannostelija on ainoa laatuaan maailmassa. Visiomme mukaan FOODDUCK® on tulevaisuudessa niin ravintolalle kuin ruokailijoille merkki vastuullisesta ja ekologisesta leipäpöydästä.