Blog

Foodduck / Englanti  / Foodduck Oy liputtaa jatkossakin Vihreä lippu -ohjelman tukemiseksi

Foodduck Oy liputtaa jatkossakin Vihreä lippu -ohjelman tukemiseksi

Foodduck Oy ja Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ovat sopineet yhteistyön ja Vihreä lippu -ohjelman tukemisen jatkosta. Foodduck Oy on tukenut vuodesta 2016 Vihreä Lippu -ohjelman toteuttamista, ja kumppanit ovat sopineet nyt yhteistyön jatkosta.

 

”Vihreä lippu -ohjelma on oivallinen keino oppilaitoksille toteuttaa maamme kestävän kehityksen strategioita, hyödyntää sitä opetuksen työkaluna sekä tuoda esiin kokonaisvaltaisesti ympäristömyönteistä toimintatapaa. Vihreä lippu sopii mainiosti meidän arvomaailmaamme ja haluamme ehdottomasti olla mukana tukemassa tällaisia asioita”, kertoo Foodduck Oy:n toimitusjohtaja Timo Sorsavirta.

 

FEE Suomi on ympäristökasvatukseen keskittynyt asiantuntijajärjestö. Järjestö on osa kansainvälistä FEE-ympäristökasvatusverkostoa, jolla on jäseniä 73 maassa. Järjestö edistää monin tavoin ympäristökasvatusta ja kestävää kehitystä.

 

Vihreä lippu on kouluille ja varhaiskasvatukseen luotu kestävän kehityksen ohjelma, joka pyrkii vähentämään ympäristökuormitusta. Se on myös kansainvälinen kasvatusalan ympäristömerkki. Vihreä lippu on joustava ja konkreettinen apuväline edistää ympäristötietoutta lapsille ja nuorille. Sen toimintamalli ja tarjoama tuki ohjaavat ympäristöasioiden pitkäjänteiseen kehittämiseen sekä kokonaisvaltaiseen ja tulokselliseen työskentelyyn. Kukin osallistuja asettaa tavoitteensa ja suunnittelee toimintansa omista lähtökohdistaan käsin.

 

FOODDUCKILLE OMA KUMMIKOHDE
”Suomessa on tällä hetkellä noin 300 Vihreän lipun yksikköä: Mukana on päiväkoteja, peruskouluja, lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia. Kansainvälisesti ohjelman vaikutukset ulottuvat kuitenkin paljon Suomea laajemmalle: Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, joka toimii vuonna 2018 yhteensä 67 eri maassa ympäri maailman, tavoittaen lähes 20 miljoonaa lasta ja nuorta. Tavoitteenamme on saada yhä useampi kasvatusalan toimija mukaan toteuttamaan ympäristötyötä osana kansainvälistä verkostoa!” kertoo Vihreä lippu -ohjelmapäällikkö Iitu Kiminki FEE Suomesta.

 

”Tavoitteemme on tämän vuoden aikana kutsua mukaan ensimmäinen oma kummikoulu tai -päiväkoti sekä sitoutua tukemaan uutta tulokasta maksamalla osallistumismaksut kolmen ensimmäisen vuoden ajan. Näin uuden toimijan on mahdollisuus saavuttaa ohjelman kestävä taso”, jatkaa Sorsavirta.

 

Foodduck Oy teki läheisesti yhteistyötä Vihreän lipun ja FEE Suomen kanssa myös ensimmäisen valtakunnallisen JÄMÄKISAn järjestämisessä.

 

Lisätietoa Vihreä lippu -ohjelmasta

Lue lisää Vihreä lippu -päiväkotien menestyksestä JÄMÄKISA-ideakilpailussa.

Vihreä lippu -päiväkodit menestyivät Jämäkisa -ideakilpailussa