Ankka sporttikansan palveluksessa Varalassa

Foodduck / Ankka sporttikansan palveluksessa Varalassa

Ankka sporttikansan palveluksessa Varalassa

Varalan Urheiluopistossa Tampereella riittää liikettä ja energiaa. Opiston ravintolassa käy ruokailemassa päivittäin noin 200–250 henkeä – pelkästään lounasaikaan. Liikkuvat asiakkaat syövät säännöllisesti, ja ravintola tarjoaakin kaikki päivän ateriat aamupalasta päivälliseen. Urheiluopiston Ravintola Säteen ravintolapäällikkö Kati Viitala ei siis turhaan kiittele sitä, että leviteannostelija helpottaa päivän kulkua huomattavasti.

FOODDUCK-leviteannostelija hankittiin Varalaan ensin melkein pelkästään ulkonäkösyistä. Joku oli nähnyt annostelijan messuilla, ja mukaan napattu esite päätyi Kati Viitalalle.

”Meillähän jäikin yksi työvaihe kokonaan pois, kun jokaisen ruokailun jälkeen ei tarvitsekaan kerätä leviterasioita ja vaihtaa niitä uusiin!”
Kati Viitala, ravintolapäällikkö

”Laitteessa viehätti ihan ensin sen ulkomuoto. Ajattelin, että onpas hauskan näköinen, tuollainen pitää saada”, Viitala aloittaa. Toki heti ensi-ihastumisen jälkeen hankintapäätökseen vaikuttivat enemmän mahdollisuus hygieeniseen ja turvalliseen leipäpöytään ihan jokaiselle käyttäjälle allergikot mukaan luettuna. Myös laskelmat säästöissä levitteiden määrässä ja hävikissä vakuuttivat. Ravintola Säteessä voi ruokailijoiden määrä helposti tuplaantua seminaarien ja tapahtumien aikaan, joten suunnittelua ja laskelmia todella tarvitaan, jotta toiminta on mahdollisimman ekologista ja kestävää.

”Meillä oli aiemmin käytössä margariinirasiat. Rasiat voitiin pitää esillä vain yhden ruokailun ajan, koska levite suli, ja rasiat olivat heti täynnä leivänmuruja ja sotkua. Meillä meni siis hirveä määrä levitettä roskiin. Leviteannostelijan kanssa päästään huomattavaan muutokseen tässä asiassa”, Viitala summaa.

Jo kuukauden käytön jälkeen ravintolapäällikkö Viitala huomasi yllättäviä ja tervetulleita muutoksia kiireeseen.

HELPPO SYDÄNTEMURSKAAJA
Kun Kati Viitala muistelee vielä ensitunnelmia leviteannostelijan kohdatessaan, niin hän muistaa innostuksen lisäksi myös jännittäneensä laitteen käyttöönottoa. Jännitys oli onneksi turhaa, sillä kaikki on sujunut, noh, kuin rasvattu.

”Saimme todella hyvän koulutuksen annostelijan käyttöön, ja mukana tullut käyttöohje on hyvin selkeä. Pärjäämme hienosti.”

Jos itse ravintolapäällikkö ihastui leviteannostelijaan ensisilmäyksellä, niin ihastuvat asiakkaatkin. Ankan sutjakkaat ja sporttiset linjat herättävät huomiota ja huvittavatkin Varalan leipäpöydässä.

”Annostelija aiheuttaa vain ja ainoastaan positiivisia kommentteja. Eräs asiakkaana ollut toimittaja sanoi ehdottomasti haluavansa tehdä jutun meidän leviteannostelijasta. Vielä en ole saanut yhteydenottoa, mutta haastattelupyyntöä odotellessa”, Kati Viitala nauraa.