ORKLAN FOODDUCKIIN VALMISTAMA KRUUNU MARGARIINI ON NYT SYDÄNMERKKI-TUOTE

FOODDUCK®–leviteannostelijassa käytettävälle Orklan Kruunu Margariinille on myönnetty joulukuun alussa Sydänmerkki. Sydänmerkki-järjestelmään on otettu mukaan ne elintarvikeryhmät, jotka kuuluvat suositeltavaan päivittäiseen ruokavalioon ja joita syödään Suomessa paljon. Sydänmerkki kertoo luotettavasti yhdellä vilkaisulla, että tuote on omassa sarjassaan suolan määrän ja rasvan laadun suhteen terveellinen valinta.

Sydänmerkin käyttöoikeuden myöntää puolueeton asiantuntijaryhmä, jos kaikki vaaditut tutkittuun ravitsemustietoon liittyvät kriteerit täyttyvät. Kriteereitä päivitetään jatkuvasti tieteen ja ruokavalikoiman kehittyessä.
Kruunu Margariini on Orklan ensimmäinen FOODDUCK-leviteannostelijaan lanseerattu tuote.

”Kruunu Margariinissa on 60 % rasvaa, se sisältää vain kasviperäisiä ainesosia ja soveltuu näin ollen myös kasvisruokavalioon. Tämän lisäksi tuote on maidoton ja laktoositon sekä siihen on lisätty A- ja D-vitamiinia”, kertoo laatupäällikkö Niina Ränkman Condite Oy:stä.

”Tulevaisuudessa meillä on varmaankin paljon eri levitevaihtoehtoja, mutta halusimme nyt ensimmäisenä tuoda markkinoille tuotteen, joka täyttää Valtion ravitsemusneuvottelukunnan 2008 julkaistut kansalliset kouluruokasuositukset”, Ränkman tarkentaa.

Condite Oy on Orklan suomalainen tytäryhtiö ja vastaa FOODDUCK-leviteannostelijaan soveltuvien tuotteiden myynnistä ja jakelusta. Lisätietoa tuotteesta voit lukea täältä.