FOODDUCK® –leviteannostelija palvelee myös erityisruokavaliota noudattavia

Uusi kotimainen FOODDUCK-leviteannostelija mahdollistaa erityisruokavaliota noudattavien asiakkaiden huomioimisen entistä paremmin esimerkiksi lounasravintoloissa ja kouluruokailuissa. Esimerkiksi gluteenia sisältävät leivänmurut eivät eksy levitteeseen, kun ravintola-asiakkaat ottavat leviteannoksensa suoraan hygieenisestä FOODDUCK-laitteesta.

FOODDUCK-leviteannostelijassa ja siihen kehitetyssä ekologisessa pakkauksessa levite säilyy suojassa valolta, hapelta sekä ympäristön bakteereilta toisin kuin avoimessa leviterasiassa. Levitteeseen on kosketuksissa ainoastaan ruostumattomasta teräksestä valmistettu konepestävä suutinosa. Näin ei tarvita erillistä leviterasiaa tai pieniä annosnappeja gluteenitonta ruokavaliota noudattavia asiakkaita varten, mikä helpottaa niin asiakkaiden kuin ravintoloiden henkilökunnan arkea.

”On ollut erittäin antoisaa keskustella keliaakikoiden kanssa laitteen eduista ja turvallisuudesta”, toteaa Foodduck Oy:n toimitusjohtaja Timo Sorsavirta. ”Meille on erittäin tärkeää, että voimme innovaatiollamme omalta osaltamme vaikuttaa mm. keliaakikoiden hyvinvointiin.”

Keliakialiitto ja Foodduck Oy ovat sopineet yhteistyöstä. ”Olimme innostuneita, kun kuulimme Foodduckista ja sen aivan uudenlaisesta ideasta. Tämä on jäsenistöllemme turvallinen levitteen tarjoilutapa, ja on hienoa saada heidät yhteistyökumppaniksemme”, kertoo tuoteasiantuntija Tarja Heimolehto Keliakialiitosta.

FOODDUCK-leviteannostelija näkyy jatkossa Keliakialiiton jäsentapahtumissa ja viestintäkanavissa sekä HoReCa- ja terveydenhuoltoalan koulutuksissa. ”Haluamme välittää tietoa siitä, että keliaakikot voivat luottaa Foodduckin turvallisuuteen ja käyttää sitä hymyssä suin”, tiivistää Sorsavirta.

FOODDUCK-annostelijan käyttö tuo terveyshyötyjen lisäksi myös monia muita etuja. Se muun muassa vähentää levitehävikkiä ja jätteiden määrää. Rasioissa on usein levitettä jäljellä, kun ruokailu päättyy. Leivänmuruja sisältävät ja ruokailun esillä olleet rasiat päätyykin yleensä suoraan jätteeksi. FOODDUCK puolestaan puristaa siihen kehitetystä pakkauksesta kaiken levitteen käyttöön ja pussimallisesta pakkauksesta syntyy hyvin vähän jätettä rasioihin tai nappipakkauksiin verrattuna.

Keliakialiitto on jäsenenä Euroopan keliakialiittojen yhteistyöyhdistyksessä (Association of European Coeliacs Societies, AOECS). ”Aiomme tulevaisuudessa laajentaa yhteistyötämme myös muiden maiden keliakialiittojen kanssa”, suunnittelee Sorsavirta.
Tuoreiden tutkimusten mukaan Suomessa on yli 100 000 keliaakikkoa, joista vasta hieman yli 35 000 on diagnosoitu. Keliakia on elinikäinen vehnän, ohran ja rukiin sisältämän valkuaisaineen, gluteenin, aiheuttama sairaus. Sen ainoa hoito on tarkka gluteeniton ruokavalio. Murunenkin gluteenia on keliaakikolle liikaa.