FOODDUCK LAKEUS KOKKAAMESSUILLA 16.5.2017.

Foodduck on mukana Lakeus Kokkaa –messuilla Seinäjoen Areenalla ti 16.5.2017 klo 14–18.
Lakeus Kokkaa on HoReCa-alan ammattitapahtuma, joka kokoaa yhteen hotelli-, ravintola- ja ammattikeittiöalan ammattilaiset jo kuudennen kerran. Tapahtuma järjestetään keskellä vaurasta ja viljavaa Pohjanmaata.

Tervetuloa tapaamaan meitä sekä tutustumaan maailman hygieenisimpään ja ekologisimpaan leviteannostelijaan. Messuilla näytillä myös uusi FOODDUCK® mobile-leviteannostelijamme.
Lisätietoa tapahtumasta osoitteessa: http://www.pohjanmaanexpo.fi/

Foodduck Oy julkisti uuden leviteannostelijan: FOODDUCK® mobile monipuolistaa ja lisää käyttömahdollisuuksia

Suomalainen Foodduck Oy tarjoaa entistä laajemmat mahdollisuudet levitteiden ekologiseen ja hygieeniseen jakeluun. Sen uusi tuote, FOODDUCK mobile, tuo uusia käyttökohteita FOODDUCK-laitteille aiemmin tyypillisten kouluruokaloiden ja lounasravintoloiden rinnalle. Pienen kokonsa, laajan levitevalikoimansa ja ladattavan akkunsa ansiosta FOODDUCK mobile soveltuu esimerkiksi hotelli- ja sairaalakäyttöön. Vuonna 2014 lanseeratun innovatiivisen FOODDUCK-laitteen tavoin FOODDUCK mobile vähentää merkittävästi levitehävikkiä ja jätteiden määrää.

"Parissa vuodessa FOODDUCK on löytänyt paikkansa leipäpöydistä ja linjastoista ympäri Suomea ja saanut kaikkialla positiivisen vastaanoton. On hienoa, että uuden FOODDUCK mobile -laitteen myötä voimme tuoda ekologisuuden ja hygieenisyyden edut entistä laajemman asiakaskunnan saataville”, toteaa toimitusjohtaja Timo Sorsavirta Foodduck Oy:stä.

”FOODDUCK mobile soveltuu margariinin jakelun lisäksi hillojen, majoneesin ja suklaalevitteiden annosteluun, mikä tekee laitteen sopivaksi hotellien aamiaistarjoiluihin ja on tärkeä tekijä yrityksemme liiketoiminnassa myös kansainvälisillä markkinoilla. Laitteen pieni koko ja akku antavat mahdollisuuden lisäksi sairaaloiden osastoruokailujen helpottamiseen. Henkilökunnalta säästyy erillispakkausten avaamiseen kuluva aika, ja jätteen määrä vähenee oleellisesti”, Timo Sorsavirta jatkaa.

FOODDUCK mobile on huippuälykäs laite, joka hyödyntää esineiden internetin mahdollisuuksia.
Järjestelmä mahdollistaa kulutukseen liittyvän datan keräämisen ja käytön optimoinnin. Laite tuottaa tarvittaessa reaaliaikaista tietoa levitteiden kulutuksesta ja käytöstä. Se saadaan jopa tilaamaan lisää tuotetta varastoon sekä ennakoimaan huollon tarve itsenäisesti.

FOODDUCK-laitteet ovat ympäristöystävällisiä ja kestävää kehitystä tukevia vaihtoehtoja yksittäispakatuille levitenapeille ja leviterasioille. FOODDUCK-laitteita käyttävien ruokaloiden ja ravintoloiden pakkausjätteen määrä vähenee murto-osaan. Myös laitteeseen kehitetty pakkaus on materiaaleiltaan ekologinen: alumiinia ei käytetä lainkaan, ja muovia kuluu selvästi vähemmän kuin leviterasioissa. Levitettä ei myöskään mene hukkaan kuten perinteisiä pakkaustuotteita käytettäessä, koska FOODDUCK annostelee levitteen tarkasti ja puristaa pussimallisen pakkauksensa tyhjäksi.

FOODDUCK-laitteet parantavat hygieniaa ja leipäpöydän yleistä siisteyttä. Automaattisen annostelijan ja laitteen helpon puhdistamisen ansiosta levitteeseen ei kosketa käsin, ja levitteen mikrobiologinen laatu säilyy aina hyvänä. Levitteeseen ei joudu leivänmuruja, joten myös keliaakikot voivat käyttää laitetta turvallisesti.

Kansainvälistymiseen tähtäävä Foodduck Oy on vahvasti suomalainen yritys. Se kehittää ja valmistaa tuotteensa Suomessa. Suomalaisen työn liitto on myöntänyt myös FOODDUCK mobile -laitteelle Avainlippu- ja Design from Finland -merkit osoituksena kotimaisesta osaamisesta. FOODDUCK-leviteannostelijalle myönnettiin patentti loppuvuodesta 2016 Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.

Lisätiedot:
Timo Sorsavirta
toimitusjohtaja, Foodduck Oy
P. 050 414 0004
timo.sorsavirta@foodduck.fi


Foodduck Oy
Foodduck Oy on suomalainen vuonna 2012 perustettu yritys. Foodduck Oy on edelläkävijä ravintoloiden asiakaspalvelutiloissa ja ammattikeittiöissä käytettävien rasvojen, tuorejuustojen ja muiden levitteiden automaattisissa annosteluratkaisuissa. FOODDUCK- leviteannostelija on ainoa laatuaan maailmassa. Visiomme mukaan FOODDUCK on tulevaisuudessa niin ravintolalle kuin ruokailijoille merkki vastuullisesta ja ekologisesta leipäpöydästä. www.foodduck.fi

Voit ladata tiedotteen myös pdf-muodossa: Lataa tiedosto


TIEDOTE: FOODDUCK® JUHLII SUOMALAISTA TYÖTÄ SUOMEN ITSENÄISYYDEN JUHLAVUODEN MADE BY FINLANDKAMPANJASSA

Foodduck Oy on mukana Made by Finland –kampanjassa, joka on Suomalaisen Työn Liiton, sen jäsenten ja yhteistyöorganisaatioiden yhteinen Suomi 100 –juhlavuoden kampanja. Made by Finland rohkaisee tuntemaan ylpeyttä suomalaisesta työstä ja kertoo, millaisella työllä suomalaista hyvinvointia rakennetaan. 

Foodduck Oy kehittää ja valmistaa tuotteensa Suomessa, joten kampanjaan osallistuminen on luonteva valinta. ”Suomalainen työ on meidän kaikkien suomalaisten arjessa erittäin tärkeä asia, ja korkea kotimaisuusaste on ollut meille alusta saakka kunnia-asia. Osana kampanjaa tuomme tuotteidemme kautta entistä vahvemmin esille sinivalkoista ajatusmaailmaamme”, kertoo toimitusjohtaja Timo Sorsavirta.

FOODDUCK-leviteannostelija on kotimainen Avainlipputuote, ja sillä on myös Design from Finland –merkki. Suomi 100 –juhlavuoden ensimmäisellä neljänneksellä esitellään myös täysin uusi FOODDUCK-malli. Uutuustuotteelle on tänään jätetty Avainlippu- ja Design from Finland –merkkihakemukset.

Foodduck Oy vie suomalaista työtä myös maailmalle. FOODDUCK-leviteannostelija sai loppuvuodesta 2016 patentin Euroopassa ja Yhdysvalloissa. ”Valmistaudumme kansainvälisen liiketoiminnan käynnistämiseen ja olemme ylpeitä saadessamme viedä suomalaista työtä myös vientimarkkinoille. Korkea suomalainen teknologiaosaaminen yhdistettynä tulevaisuuden megatrendeihin, kestävään kehitykseen ja digitalisaatioon, on keskeinen menestymistekijämme”, jatkaa Sorsavirta. 

Made by Finland –kampanja kutsuu kaikki suomalaiset kertomaan ja keskustelemaan omasta työstään. Kampanjaan sisältyy monipuolisia tapahtumia ja tilaisuuksia sekä tutkimusta. Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausalan mukaan on tärkeää tunnistaa tämän päivän menestystekijät ja tuntea aitoa ylpeyttä suomalaista työtä kohtaan. 

”Itsenäisen Suomen hyvinvointi on rakennettu työllä, ja uskomme, että työ rakentaa hyvinvointiamme myös seuraavat sata vuotta. Kampanjalla haluamme muistuttaa, että jokaisen työpanos on yhteiskunnalle tärkeää. Suomessa tehdään monilla aloilla, monilla tasoilla ja monissa työtehtävissä arvokasta ja merkityksellistä työtä. Sitä jos jotain kannattaa juhlia”, Lausala toteaa.

Lisätiedot:
Timo Sorsavirta
toimitusjohtaja, Foodduck Oy
P. 050 414 0004
timo.sorsavirta@foodduck.fi


Tero Lausala
toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto
P. 050 407 2623
tero.lausala@suomalainentyo.fi

Made by Finland –kampanja on Suomalaisen Työn Liiton, sen jäsenten ja yhteistyöorganisaatioiden yhteinen Suomi 100 –juhlavuoden kampanja. Kampanjan tehtävänä on lisätä ylpeyttä suomalaista monimuotoista työtä kohtaan. www.madebyfinland.fi

Foodduck Oy
Foodduck Oy on suomalainen vuonna 2012 perustettu yritys. Foodduck Oy on edelläkävijä ravintoloiden asiakaspalvelutiloissa ja ammattikeittiöissä käytettävien rasvojen, tuorejuustojen ja muiden levitteiden automaattisissa annosteluratkaisuissa. FOODDUCK- leviteannostelija on ainoa laatuaan maailmassa. Visiomme mukaan FOODDUCK on tulevaisuudessa niin ravintolalle kuin ruokailijoille merkki vastuullisesta ja ekologisesta leipäpöydästä. www.foodduck.fi

Voit ladata tiedotteen myös pdf-muodossa: Lataa tiedosto


Foodduck Vihreä lippu –koulujen kummiksi

Foodduck lähtee mukaan Vihreä lippu –koulujen kummiksi tukemaan lasten ja nuorten kasvatusta kestävän kehityksen tavoitteiden ja arvojen mukaisesti. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja mikä on Vihreä lippu? Fee Suomen toiminnanjohtaja Hanna Partanen kertoo tarkemmin.

Mikä on Fee Suomi?

Fee Suomi on ympäristökasvatukseen keskittynyt asiantuntijajärjestö, rekisteröidyltä nimeltään Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry. Olemme osa kansainvälistä Fee-ympäristökasvatusverkostoa, johon kuuluu tällä hetkellä 73 jäsenmaata. Toimimme aktiivisesti monin tavoin ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen edistämiseksi.

Mikä on Vihreä lippu ja miten sellaisen saa?

Vihreä lippu on kouluille ja varhaiskasvatukseen luotu ympäristökuormitusta vähentävä sertifikaatti. Se on myös kansainvälinen kasvatusalan ympäristömerkki. Vihreän lipun yksiköksi ilmoittaudutaan nettilomakkeella, jossa perustellaan, miksi haluaa mukaan. Vihreän lipun käyttöoikeuden saa, jos osallistuja täyttää ohjelman kriteerit.

Vihreä lippu on hyvin joustava ja konkreettinen apuväline edistää ympäristötietoutta lapsille ja nuorille. Ohjelma edellyttää raportointia, mutta keskittyy käytännön tekemiseen: yksikössä perustetaan ympäristöraati, jonka tehtävänä on keksiä ratkaisukeinoja todettuun epäkohtaan tai ongelmaan. Näin luodaan luontevasti kestävän kehityksen mukaisia toimintamalleja lapsille ja kehitetään koko yksikön toimintaa, olipa kyse sitten energian kulutuksesta, jätemäärästä tai vaikka sosiaalisista suhteista.

Suomessa on tällä hetkellä 300 Vihreän lipun yksikköä. Mukana on päiväkoteja, kouluja, lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia. Osallistumishalukkuus on nosteessa, ja tarkoitus onkin laajentaa Vihreä lippu –toimintaa entisestään. Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Shcools-ohjelmaa, jossa on mukana 35 000 koulua 50 maassa.

Miten esimerkiksi kouluissa oppilaat näkevät Vihreän lipun kouluarjessaan?

Oppilaat ovat mukana ympäristöraadeissa, jotka järjestävät erilaisia tapahtumia ja herättävät näin aktiivista keskustelua ympäristöaiheista. Kouluissa on katsottu muun muassa elokuvia ja järjestetty erilaisia kierrätystapahtumia. Toiminta voi olla mitä vain, mikä tukee kestävän kehityksen suuntaa ja tuo lisäarvoa ympäristökasvatukseen. Myös vanhemmat voivat olla mukana!

Mikä on Vihreän lipun koulun kummi ja miten kummiksi pääsee?

Mallia kehitetään ja rakennetaan jatkuvasti. Käytännön kummius määritellään joustavasti kummiksi tahtovan yrityksen, henkilön tai muun tahon mukaan. Kummiksi voi ilmoittautua, jos haluaa sitoutua olla mukana tekemässä maailmasta parempaa paikkaa sekä lapsistamme ja nuoristamme vastuullisia kuluttajia.

Miksi Foodduck sopii kummiksi?

Foodduckin kanssa voimme tehdä erittäin tehokasta yhteistyötä ympäristökuormituksen vähentämiseksi. Näen, että tänä päivänä on tarpeen kertoa lapsille ja nuorille myös yrittäjyydestä sekä valmistaa ja kasvattaa työmarkkinan muutokseen. Näiden lisäksi Foodduck on loistavana esimerkkinä juuri sellaisesta innovatiivisuudesta, jota kestävän kehityksen arvojen ja toiminnan edistämiseksi tarvitaan muuttuvassa maailmassa. Foodduckin kanssa meillä ovat ainekset ja mahdollisuudet laajempaankin yhteistyöhön ja hankkeisiin, esimerkiksi kampanjoihin ja kasvatuksellisiin kilpailuihin, joilla voimme herätellä ja tuoda uutta twistiä koko ympäristökasvatukseen. Myös matkailu- ja majoitustoiminnan Green Key –ympäristökriteerisertifikaatti voisi avata uusia ovia yhteistyölle kansainvälisestikin. Ruoka ja ravitsemisala on helppo aihepiiri lähestyä, koska se on läheinen ihan meille kaikille.


Foodduck mukana Gluteeniton elämä –messuilla

Foodduck on mukana 25.–26.11.2016 Tampere-talolla järjestettävissä Gluteeniton elämä –messuilla. Keliakialiiton jo viidennen kerran järjestämät messut tarjoavat runsaan kattauksen ajankohtaista tietoa keliakiasta ja gluteenittomasta ruokavaliosta. Paikalla on alan keskeiset toimijat ja viimeisimmät uutuustuotteet.

Tervetuloa tutustumaan maailman hygieenisimpään ja ekologisimpaan FOODDUCK®–leviteannostelijaan!

http://www.tampere-talo.fi/


Tiedote: Ympäristöystävällinen FOODDUCK®–leviteannostelija on patentoitu Euroopassa

Orkla ja Foodduck Oy ovat puoliksi omistamansa FD Holding Oy:n kautta saaneet Suomessa kehitetylle ja valmistetulle FOODDUCK-leviteannostelijalle patentin Euroopassa. Vastaava patenttihakemus on hyväksytty myönnettäväksi myös Yhdysvalloissa. FOODDUCK-leviteannostelijan myynti on alkanut menestyksekkäästi Suomessa, ja yhtiöt valmistautuvat nyt kansainväliseen laajenemiseen.

FOODDUCK-leviteannostelija on suomalainen innovaatio, joka julkistettiin vuoden 2014 lopulla. Se on ympäristöystävällinen, kestävää kehitystä tukeva ja hygieeninen vaihtoehto levitteiden annos- ja rasiapakkauksille ravintoloiden ja ruokaloiden noutopöydissä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä liiketoiminnan käynnistymiseen Suomessa, ja palaute FOODDUCK-leviteannostelijan käyttäjiltä on ollut positiivista. Aiomme nyt laajentaa konseptiamme niin, että FOODDUCK-annostelijoista voidaan tarjota entistä laajempi levitevalikoima”, sanoo Timo Sorsavirta, Foodduck Oy:n toimitusjohtaja.

FD Holding Oy, jonka Orkla ja Foodduck Oy omistavat puoliksi, vastaa FOODDUCK-leviteannostelijaan liittyvistä teollisoikeuksista ja patenteista. Yhtiöiden välisen sopimuksen mukaan Foodduck Oy vastaa FOODDUCK-leviteannostelijoiden valmistuksesta, myynnistä ja markkinoinnista ja Orkla tuottaa näissä laitteissa käytettävät levitteet sekä vastaa näiden levitteiden maahantuonnista, myynnistä ja jakelusta niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Orkla
Orkla on brändättyjen kulutustavaroiden ja konseptoitujen ratkaisujen johtava toimittaja ruokakaupoille, ammattilaiskäyttöön ja leipomoille Pohjoismaissa, Baltiassa, valituilla markkinoilla Keski-Euroopassa sekä Intiassa. Orkla on listautunut Oslon pörssiin, ja sen pääkonttori on Oslossa. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli 32 miljardia Norjan kruunua ja sillä oli 14670 työntekijää.

Orklan liiketoiminta-alue Orkla Food Ingredients on johtava leipomoalan tuotteiden tarjoaja Pohjoismaissa, ja sillä on myös kasvava markkina-asema valituissa maissa muualla Euroopassa. Sen merkittävimmät tuotekategoriat ovat margariinit ja voi-kasviöljyseokset, hiivat, marsipaanit ja jäätelöainekset. Orkla Food Ingredientsillä on myynti- ja jakeluyhtiöitä 15 maassa, niin että se on lähellä asiakkaitaan.

Foodduck Oy
Foodduck Oy on suomalainen vuonna 2012 perustettu yritys. Foodduck Oy on edelläkävijä ravintoloiden asiakaspalvelutiloissa ja ammattikeittiöissä käytettävien rasvojen, tuorejuustojen ja muiden levitteiden automaattisissa annosteluratkaisuissa. FOODDUCK-leviteannostelija on ainoa laatuaan maailmassa. Visiomme mukaan FOODDUCK on tulevaisuudessa niin ravintolalle kuin ruokailijoille merkki vastuullisesta ja ekologisesta leipäpöydästä.


Lisätiedot:
Ib Mortensen
Director – International Business Development, Orkla Food Ingredients
P. +45 20 40 11 58
ib.mortensen@kaka.se


Timo Sorsavirta
Toimitusjohtaja, Foodduck Oy
P. 050 414 0004
timo.sorsavirta@foodduck.fi

Voit ladata tiedotteen myös pdf-muodossa: Lataa tiedosto


Kokkolassa on niin siistiä!

Keski-Pohjanmaalta kuuluu kiitoksia. Kerrankin joku on ajatellut keittiöhenkilökuntaa keksiessään uuden, työtä ja aikaa säästävän innovaation. Tätä mieltä on Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän ruokapalvelupäällikkö Johanna Vähärautio, joka on omassa työssään saanut seurata aitiopaikalta, miten FOODDUCK®–leviteannostelijat ovat elokuusta alkaen vaikuttaneet sekä Kokkolan ammattikampuksen että Kälviän kansanopiston arkeen ruokaloissa ja niiden keittiöissä.

kokkola

Linjastot Kälviällä ja Kokkolassa ovat pysyneet puhtaina margariinista siitä saakka, kun FOODDUCK-leviteannostelijat otettiin käyttöön elokuussa.

”Sotkuun on saatu nyt ratkaisu, se huomattiin ensimmäisenä”, aloittaa Johanna Vähärautio luetellessaan leviteannostelijoiden tuomia huomattavia muutoksia.

Vaikka FOODDUCK-annostelijat ovat olleet Kokkolassa ja Kälviällä käytössä vasta elokuusta, eivät selkeät vaikutukset sen pidempää seuranta-aikaa vaadi. Kokkolan ammattikampuksen ruokalassa käy päivittäin noin 1000 opiskelijaa. Tämän lisäksi kampuksella ruokailevat myös Torkinmäen alakoululaiset eli noin 300 lasta joka päivä. Kävijämäärä on siis valtava, joten kiitollisuuden arjen helpottumisesta ymmärtää.

Kokkolassa siisteys ja ajansäästö kulkevat näkyvästi käsi kädessä. ”Se, että rasvaa ei ole enää pitkin pöytiä ja tarjottimia, säästää keittiöhenkilökunnan aikaa siivouksesta muuhun työhön keittiössä. Ja myös leviterasioiden vaihtamiseen mennyt aika on nykyään selvää säästöä!”, Vähärautio jatkaa.

Kun sain tietää leviteannostelijoista, päätin heti että sellaiset on saatava.”

– Johanna Vähärautio, ruokapalvelupäällikkö, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä

Vihreitä edistysaskeleita

Kokkolassa on käytössä kolme FOODDUCK-annostelijaa. Ennen leviteannostelijoita käytössä olivat 600 gramman leviterasiat, joita kului päivässä noin 16 kappaletta. Kun tälle määrälle laskee rasioiden mukana jätteeksi päätyneen sulaneen ja käyttökelvottoman levitteen, saadaan perspektiiviä myös levitehävikkiin sekä jätemäärään, joihin laitteiden käyttöönoton positiiviset vaikutukset jo selkeästi ulottuvat. Johanna Vähärautio kertoo kampuksella leviteannostelijoihin riittävän noin seitsemän levitepakkausta päivässä, ja oman huomionsa saa myös vihdoin kohdillaan oleva annostelu.

Kokkolan lisäksi leviteannostelija on käytössä myös Kälviällä. Siellä koulutusyhtymän kansanopistossa ankkaa tervehtii noin 130 ruokailijaa joka päivä. Vaikka asiakasmäärät ovat Kokkolassa ja Kälviällä täysin eri luokkaa keskenään, ei Vähärautio näe eroa siinä, miten FOODDUCK toimii käytännössä.

”Ankasta tykätään kovasti molemmissa kohteissa. Samat positiiviset vaikutukset pätevät sekä isossa että pienemmässä paikassa. Suurena lisäetuna Kälviälle on se, että siellä liikuntarajoitteiset ruokailijat saavat helposti otettua levitettä itse. Myös allergikkojen ja keliaakikkojen kannalta leviteannostelija on turvallinen.”

Vihreät arvot ja kestävä kehitys olivat Johanna Vähäraution mukaan syy siihen, miksi Kokkolassa ja Kälviällä päätettiin ottaa käyttöön FOODDUCK-annostelijat.

”Olemme miettineet paljon sitä, mitä keittiöissä voisi tehdä enemmän ekologisemmin. Muun muassa ruokahävikki on ollut jo työn alla ja tapetilla. Kun sain tietää leviteannostelijoista, päätin heti että sellaiset on saatava.”, Vähärautio sanoo napakasti.

Ekologian lisäksi päätöstä puoltaa myös ekonomia: Kun ennen päivittäin meni pitkälti toistakymmentä leviterasiaa ja nykyään noin seitsemän levitepakkausta, tarkoittaa se levitteen menekissä pudotusta melkein kymmenestä kilosta noin kuuteen kiloon päivässä. Tämä laskukaava on helppo, tulos on pelkkää plussaa!